Historia

Endurance ry:n perustamiskokous pidettiin 12.3.2006 Lohjan uimahallin neuvotteluhuoneessa (kuva: Pasi Kurkilahti)

Endurance Ultrarunning Team Finland ry on ultrajuoksun erikoisseura, jonka tarkoituksena on yhdistää suomalaisia, maratonia pidempien juoksumatkojen harrastajia ja levittää tietoisuutta ultrajuoksusta. Seuran virallinen perustamispäivä (=yhdistysrekisteriin diarointipäivä) on 27.6.2006 ja kotipaikka on Lohja.

Seuran perustajajäsenet
Seppo Leinonen
Atte Björklund
Petri Lietzen
Jari Tomppo
Hannu Tähkävuori
Maria Tähkävuori
Anne Heinonen
Miikka Bäckström
Tom Lundström
Ari Julkunen
Ari Päivinen
Janne Marin
Tero Lindholm
Jouni Holopainen
Arto Ahola
Mikko Luusalo
Pasi Kurkilahti

Perustamiskokouksen pöytäkirja

Seuran jäseneksi ovat tervetulleita kaikki ultrajuoksusta kiinnostuneet ihmiset. Oletpa sitten suunnittelemassa ensimmäistä ultrajuoksuasi tai osallistunut useisiin pitkiin tapahtumiin, olet tervetullut Endurancen jäseneksi.

Endurancen hallitukseen kuuluu maamme terävimpään kärkeen kuuluvia, erittäin kokeneita ultrajuoksijoita ja vasta ultrajuoksu-uransa alkutaipaleella olevia juoksuharrastajia.

Ohjeet Enduranceen liittymiseksi löytyvät liity Enduranceen -sivulta.

Endurance kuuluu Suomen Urheiluliittoon, Suomen Ultrajuoksuliittoon ja Suomen Aikuisurheiluliittoon, joten seuran jäsenet voivat halutessaan osallistua kaikkiin virallisiin yleisurheilukilpailuihin niin yleisessä sarjassa kuin veteraanitasollakin. SUL:n alaisiin virallisiin mestaruuskilpailuihin (mukaan lukien 100 km juoksun SM-kilpailu) osallistuminen edellyttää SUL:n YU-lisenssin lunastamista. Veteraanitason mestaruuskilpailuissa ei vaadita lisenssiä eikä niihin ole tulosrajoja, osallistumiseen riittää jäsenyys SAUL:n jäsenseurassa, esim. Endurancessa.

Enduranceen on keskittynyt valtavasti tietoutta ultrajuoksusta, koska sen riveissä on monia kokeneita suomalaisia ultraajia. Heidän neuvoillaan ja esimerkillään on myös aloittelevien ultraajien hyvä lähteä ensimmäisille pitkille juoksuilleen. Oletpa siis aloitteleva juoksija tai jo kokenut kehäkettu, olet tervetullut seuran jäseneksi!

Mitä Endurance pystyy tarjoamaan? Miksi minun kannattaisi liittyä urheiluseuraan? Kannattaako seuraan liittyä kun en tavoittele huipputuloksia tai pyri mukaan arvokilpailuihin?

  • Seura järjestää jäsenilleen mahdollisuuksien mukaan yhteisleirejä, valmennusapua sekä kilpailumatkoja niin Suomessa kuin ulkomailla. Seuraan kuuluminen antaa jäsenilleen yhteenkuuluvuuden tunnetta. Ultrajuoksu (tai ylipäätään kestävyysjuoksu) jos mikä on yksilölaji, mutta sen harrastaminen on mielekkäämpää ja pitkällä aikavälillä myös tuloksellisempaa, kun seurakaverit ovat jatkuvasti takaraivossa pitämässä treeni-intoa päällä. Lisäksi Endurancen verkkarit ja kilpailuasut ovat hyvän näköisiä.
Endurance

Endurance jäihin juuttuneena

Ihmettelitkö, miksi suomalaisen urheiluseuran nimi on Endurance? Nimi on kunnianosoitus äärimmäistä sitkeyttä osoittaneelle kuuluisalle tutkimusmatkailija Sir Ernest Henry Shackletonille ja hänen legendaariselle Etelämantereen tutkimusretkelleen vuosina 1914-16.