ENDURANCE ULTRARUNNING TEAM FINLAND
TOIMINTASÄÄNNÖT
1) Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta-alue ja kieli
Yhdistyksen nimi on Endurance Ultrarunning Team Finland ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lohja ja toiminta-alue koko maailma.
Yhdistys on perustettu 12.3.2006 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.
Seuran kieli on suomi.
2) Seuran tarkoitus
Seuran tarkoituksena on edistää jäsentensä ultrajuoksuharrastusta ja sitä kautta ylläpitää ja kehittää henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Lisäksi seuran tavoitteena on edistää yleistä tietoutta ultrajuoksusta ja saada lajille uusia harrastajia.
3) Tarkoituksen toteuttaminen
Tarkoitustaan seura toteuttaa muun muassa:
1. Tarjoamalla ja järjestämällä:
- kilpailutoimintaa ultrajuoksussa
- yhteisharjoituksia
- valmennusapua
2. kilpailumatkoja jäsenilleen niin Suomessa kuin ulkomailla
3. Harjoittamalla alansa julkaisutoimintaa.
4. Ylläpitämällä omaa internet-sivustoa.
Toimintansa tukemiseksi seura voi
- ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta, sekä
- hankkia varoja järjestäen maksullisia huvitilaisuuksia, rahankeräyksiä ja arpajaisia sekä välittäen jäsenilleen voittoa tavoittelematta urheiluvälineitä ja –asusteita.
Yhdistys hankkii kulloinkin tarvittavat luvat toimintaansa.
4) Seuran jäsenyys
Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on.
5) Seuran jäsenet
Seuran varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä yksityishenkilö, joka hyväksyy seuran tarkoituksen ja säännöt ja joka maksaa voimassa olevan jäsenmaksun.
Seuran täysjäsen-nimen saavuttaa läpäisemällä hyväksytysti vähintään sadan kilometrin mittaisen virallisen kilpailun. Täysjäsenyys on seuran johtokunnan myöntämä symbolinen arvonimi, joka ei vaikuta jäsenten oikeuksiin ja velvollisuuksiin yhdistyksessä.
Kunniajäseneksi voidaan johtokunnan esityksestä seuran kokouksen päätöksellä kutsua henkilö, joka on erittäin merkittävästi edistänyt seuran toimintaa. Kunniajäsenen arvo on elinikäinen.
Kunniapuheenjohtajaksi voidaan seuran kokouksen päätöksellä kutsua seuran puheenjohtajana ansiokkaasti toiminut henkilö. Kunniapuheenjohtajan arvo on elinikäinen.
Kannattavaksi jäseneksi voi seuran johtokunta hyväksyä yksityisen henkilön tai oikeuskelpoisen yhteisön, joka tukee seuran toimintaa suorittamalla kannattajajäsenmaksun. Kannattavalla jäsenellä on puhe- mutta ei äänioikeutta seuran kokouksissa. Varsinaiset jäsenet ja kannattavat jäsenet hyväksyy hakemuksesta seuran johtokunta.
Johtokunta voi erottaa seurasta jäsenen, joka:
- laiminlyö erääntyneen jäsenmaksunsa suorittamisen
- toimii seuran sääntöjen vastaisesti
- toimii seuran hengen ja tarkoitusperien vastaisesti
Erotetulla on oikeus vedota seuran seuraavaan kokoukseen. Vetoomus on annettava tiedoksi kirjallisesti seuran johtokunnalle tai sen puheenjohtajalle 14 päivän kuluessa kirjallisen erottamispäätöksen postituspäivästä tätä päivää lukuun ottamatta. Johtokunnan on kutsuttava koolle seuran kokous vähintään 30 päivän kuluessa. Ellei vetoomusta esitetä edellä mainitussa järjestyksessä, tulkoon erottamispäätös voimaan heti määräajan päätyttyä, muussa tapauksessa katsottakoon jäsen erotetuksi vasta sitten, kun seuran kokous on erottamispäätöksen vahvistanut.
Jäsenellä on oikeus erota seurasta ilmoittamalla siitä kirjallisesti johtokunnalle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmaisemalla erosta seuran kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.
6) Liittymis- ja jäsenmaksut
Varsinaisilta ja kannattavilta jäseniltä perittävien liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudesta päättää seuran syyskokous vuosittain erikseen varsinaisille ja kannattaville jäsenille. Kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsenet eivät suorita jäsenmaksuja.
7) Johtokunta
Seuran asioita hoitaa johtokunta, johon kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja 3-12 muuta varsinaista jäsentä sekä 3-12 varajäsentä.
Johtokunnan toimikausi on kalenterivuosi.
Johtokunta valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.
Johtokunta kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet johtokunnan jäsenistä sitä vaatii.
Johtokunta on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
8) Seuran nimen kirjoittaminen
Seuran nimen kirjoittaa johtokunnan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, kukin yksin.
9) Tilikausi ja tilintarkastus
Seuran tili- ja toimintakausi on kalenterivuosi.
Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja johtokunnan vuosikertomus on annettava tilintarkastajille viimeistään kolme viikkoa ennen kevätkokousta. Tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen kevätkokousta johtokunnalle.
10) Seuran kokoukset
Seura pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta, joista kevätkokous pidetään helmi-toukokuussa ja syyskokous loka-joulukuussa. Kokouksen paikan ja tarkemman ajan määrää johtokunta. Ylimääräisten kokousten pitämisestä päättää seuran kokous tai seuran johtokunta ja se on pidettävä myös, jos vähintään yksi kymmenesosa (1/10) seuran äänioikeutetuista jäsenistä sitä kirjallisesti määrätyn asian käsittelemistä varten johtokunnalta vaatii.
Varsinaisten ja ylimääräisten seuran kokouksien pitämisestä tulee tiedottaa kirjeitse kullekin jäsenelle vähintään 21 päivää ennen kokousta. Johtokunnan tulee välittää tieto kokouksista jäsenille siihen osoitteeseen, jonka jäsen on jäsenrekisteriin ilmoittanut.
Seuran kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä, kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenellä yksi ääni. Kannattavalla jäsenellä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.
Seuran kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
Seuran kokoukset ovat päätösvaltaisia, kun ne on sääntöjen mukaan koolle kutsuttu.
11) Kevät- ja syyskokouksessa käsiteltävät asiat
Kevätkokouksessa käsitellään
1 Kokouksen avaus
2 Valitaan kokoukselle
- puheenjohtaja
- sihteeri
- kaksi pöytäkirjan tarkastajaa
- ääntenlaskijat
3 Todetaan
- läsnäolijat
- äänioikeutetut jäsenet
4 Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
5 Vahvistetaan
- johtokunnan laatima vuosikertomus ja tilinpäätös
- tilintarkastajien antama lausunto
6 Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille tilivelvollisille
7 Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
8 Kokouksen päättäminen
Syyskokouksessa käsitellään
1 Kokouksen avaus
2 Valitaan kokoukselle
- puheenjohtaja
- sihteeri
- kaksi pöytäkirjan tarkistajaa
- ääntenlaskijat
3 Todetaan
- läsnäolijat
- äänioikeutetut jäsenet
4 Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
5 Vahvistetaan tulevaksi toimintakaudeksi
- toimintasuunnitelma
- talousarvio
6 Valitaan seuraavaksi toimintakaudeksi täysi-ikäisten jäsenten keskuudesta johtokunnan puheenjohtaja
7 Valitaan seuraavaksi toimintakaudeksi johtokunnan muut jäsenet ja varajäsenet
8 Valitaan kaksi tilintarkastajaa ja heille varatilintarkastajat
9 Vahvistetaan liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet
10 Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
11 Kokouksen päättäminen
12) Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja seuran purkamisesta on tehtävä seuran kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai seuran purkamisesta.
Seuran purkautuessa käytetään seuran varat seuran tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Seuran tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.
13) Jaostot
Seuraan voidaan tarvittaessa perustaa jaostoja johtokunnan alaisuuteen.