post

Mikä Endurance?

Tietoja Endurancesta

Endurance Ultrarunning Team Finland on ultrajuoksun erikoisseura, jonka tarkoituksena on yhdistää suomalaisia maratonia pidempien juoksumatkojen harrastajia ja levittää tietoisuutta ultrajuoksusta. Seuran virallinen perustamispäivä (=yhdistysrekisteriin diarointipäivä) on 27.6.2006 ja kotipaikka on Lohja.

Seuran jäseneksi ovat lämpimästi tervetulleita kaikki ultrajuoksusta kiinnostuneet ihmiset. Oletpa sitten suunnittelemassa ensimmäistä ultrajuoksuasi tai osallistunut jo useisiin pitkiin tapahtumiin, olet aivan yhtä tervetullut Endurancen jäseneksi.

Endurancen hallitukseen kuuluu sekä maamme terävimpään kärkeen kuuluvia, erittäin kokeneita ultrajuoksijoita että vasta ultrajuoksu-uransa alkutaipaleella olevia juoksuharrastajia.

Ohjeet Enduranceen liittymiseksi löytyvät liity Enduranceen -sivulta.

Seura kuuluu Suomen Urheiluliittoon ja Suomen Veteraaniurheiluliittoon, joten seuran jäsenet voivat halutessaan osallistua kaikkiin virallisiin yleisurheilukilpailuihin niin yleisessä sarjassa kuin veteraanitasollakin. SUL:n alaisiin virallisiin mestaruuskilpailuihin osallistuminen edellyttää SUL:n YU-lisenssinlunastamista. Veteraanitason mestaruuskilpailuissa ei vaadita lisenssiä eikä niihin ole myöskään tulosrajoja, vaan niihin osallistumiseen riittää jäsenyys SVU:n jäsenseurassa, esim. Endurancessa.

Enduranceen on keskittynyt valtavasti tietoutta ultrajuoksusta, koska sen riveissä on monia kokeneita suomalaisia ultraajia. Heidän neuvoillaan ja esimerkillään on myös aloittelevien ultraajien hyvä lähteä ensimmäisille pitkille juoksuilleen. Oletpa siis aloitteleva juoksija tai jo kokenut kehäkettu, Endurancen hallitus sekä muut seuratoverit toivottavat sinut tervetulleeksi seuraan!

Mitä Endurance sitten pystyy tarjoamaan? Miksi juuri minun kannattaisi liittyä urheiluseuraan? Kannattaako muka seuraan liittyä kun en edes tavoittele huipputuloksia tai pyri mukaan arvokilpailuihin?

  • Seura järjestää jäsenilleen mahdollisuuksien mukaan yhteisharjoituksia, valmennusapua sekä kilpailumatkoja niin Suomessa kuin ulkomailla.
  • Seuraan kuuluminen antaa jäsenilleen yhteenkuuluvuuden tunnetta. Ultrajuoksu (tai ylipäätään kestävyysjuoksu) jos mikä on yksilölaji, mutta sen harrastaminen on mielekkäämpää ja pitkällä aikavälillä myös tuloksellisempaa, kun seurakaverit ovat jatkuvasti takaraivossa pitämässä treeni-intoa päällä.
  • Endurancen verkkarit ja kilpailuasut ovat todella hyvän näköisiä.

Seuran vuosittainen jäsenmaksu on 30 euroa. Jäsenmaksu maksetaan kalenterivuosittain, eli kunkin vuoden helmikuun loppuun mennessä tulevalle vuodelle.

Seuraan on mahdollista liittyä myös kannattajajäseneksi, jolloin vuosimaksu on 10 euroa.

Miksi muuten suomalaisen seuran nimi on Endurance? Seuran nimi on kunnianosoitus kuuluisalle tutkimusmatkailija Sir Ernest Henry Shackletonille ja erityisesti hänen legendaariselle Etelämantereen tutkimusretkelleen vuosina 1914-16.